Kalender

Dinsdag 26 september
IJstraining

Dinsdag 3 oktober
IJstraining

Dinsdag 17 oktober
Eerste training 400m baan

Dinsdag 17 oktober
AK IJsvoetbal

Dinsdag 24 oktober
Introtraining 400m baan

Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:15-19:45 uur
Donderdag 18:15-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(in maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: McDonald's Veldhoven (Maps)
Trainers: Squadra Veloce

Crisis

wo, 20/09/17, 21:09 | Mannes | Redactioneel | 4 4

Het is weer tijd voor een nieuw item van de Crisis.
Deze keer hebben wij ons niet teveel af laten lijden van alle Intro-kiddo's. Er zijn namelijk zoveel leuke dingen aan schaatsen: het glijmoment, overkomen, vallen, remmen, pirouettes, strakke pakkies, Isis, gezelligheid en ook vooral mooie billen.

Tijdens de training hebben wij geprobeerd de billen van onze leden vast te leggen (helaas wel in een niet promo-commissie waardige kwaliteit).

Raad jij de 5 billen die wij hieronder vertonen? Als billen niet geraden worden binnen een korte tijd zullen er spoedig meer tips volgen vanuit de Crisis. Maar herken jij de billen omdat je gewoon goed oplet tijdens de training, je telkens achter een ander Isis-lid schaatst of misschien omdat je stiekem een lijstje, foto's en informatie bij houdt wie bij Isis nou echt de lekkerste schaatsbillen heeft.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

nummer 1

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

nummer 2

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

nummer 3

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Duo nummer 4

Lees meer...Verberg

wo, 30/08/17, 10:21 | Anke | Redactioneel | 0 5

Het is na weken lekker op het strand hangen, uit-kateren, fietsen, wandelen, zomerijs en vakanties is het dan eindelijk weer tijd voor een Crisis-verhaaltje.

Wij als Crisis-redactie hebben ons alle 3 tijdens de introweek namelijk perfect vermaakt op de TU/e en Fontys Intro.

Op maandag werd op het Limbopad weer de weg versperd voor vele intro-kido's. Deze keer konden we Isis-stickers sparen. Want helaas mochten we geen Kido's meer vol plakken . Alsnog stond er een sterke Isis vertegenwoordiging om de Kiddo's door een soort van trechter te persen. Er werden snel wat flyers in de hand geduwd om ze te lokken naar onze leuke vereniging. We moesten het opboksen tegen Squadra. Dit lukte vrij aardig, wij waren namelijk met dubbel zoveel Isisianen en van schaatsen krijg je mooie billen. Dus "mooie billen, kom schaatsen", "mooie vrouwenbillen, komen schaatsen". Na 1,5 uur was het tijd om naar huis te gaan deze keer zonder stickertroep opruimen. Dus voor ons een kort dagje, thuis chillen, fietsen, ijsjes eten en onszelf klaarmaken voor de volgende dag. Dit gold helaas niet voor Papa Bjorn, Stijn en Saskia. Dit was de week om meer af te zien als tijdens de zwaarste trainingen van Olga of Martien.. ..

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Op dinsdag stond de Green Strip Market op het programma. Dit bestond voor ons uit een middagje lekker bakken in de zon. Beetje schaduw zoeken ergens onder het kraampje. Verder lekker opgepropt staan met alle Studenten Sportverenigingen op een veldje en dan ook nog probeer Kiddo's te lokken en te vermaken. Hiervoor waren bij Isis de nodige voorbereidingen getroffen. Er werden zo ongeveer 30 pakken lauwe chocomelk gehaald en er is een fenomenale Hole in the Wall gemaakt. Gelukkig was er een groot Isis team aanwezig om de Kiddo's door de Hole in the Wall te halen, chocomelk te geven en e-mail adressen te verzamelen. Deze avond sloten we af met een baantraining voor sommige en daarna feesten op Stratum!! We gingen door tot sluitingstijd maar ook voor ons zat daar een risico aan. Woensdagochtend vroeg opstaan voor de City Tour & Student Life bij het SSC. Hmmmmm, hopen op een niet te grote kater.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

De kater viel niet mee op de woensdag. Maar als wintersport is het lokken van nieuwe leden al zwaar genoeg dus in de hele dag was Isis weer paraat om Kiddo's te lokken. Opnieuw vielen we op met onze nieuwe Hol in the Wall (we kwamen zelfs in de Curso.. .. ). Daarnaast was het de woensdag ook tijd om de glijplanken uit te testen en werd er opnieuw lauwe chocomelk uitgedeeld aan de Kiddo's. Of door ons zelf opgedronken tegen de Kater. Het was een lange dag. Gelukkig bemoeide de introcommissie zich een tijd van de dag niet met alles wat er zich afspeelde. Bjorn is namelijk Papa die kwam alleen een keertje zijn Kiddo's door de Wall duwen. En Dorus ging de fiets van Squadra uitproberen. Maar niet gewond raken gaat hem nooit zo goed af.. .. . De avond werd gezellig afgesloten met hamburger, friet en bier zodat iedereen weer klaar was voor de intro-workshop op donderdag.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Donderdagmiddag werden er 2 introtrainingen verzorgt door Isis. Helaas dit jaar niet op de ijsbaan maar op het grasveld bij het SSC. De Kiddo's werden afgebeuld door middel van laddertraining, elastieken en glijplanken. De Kiddo's waren hiervoor uiteraard niet gekleed en kwamen erachter dat schaatsen uit meer bestond dan alleen maar lekker glijden en kou! Hopelijk kunnen we nog meer nieuwe leden werven op de ijstraining van 19 september. Vele Isisianen hebben late zien hoe leuk schaatsen is, hoe belangrijk mooie billen zijn en natuurlijk hoe leuk onze vereniging is. De donderdag werd nog afgesloten met een QOM rijden op de wegtraining met Squadra. Of nog even atletisch en zwierig proberen te doen bij Suca voordat er weer diverse biertjes gedronken werden op Stratum. Waar deze keer uiteraard de Isis stickers niet ontbraken.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

zo, 14/05/17, 17:34 | Anke | Redactioneel | 1 6

De Crisis-redactie heeft een tijdje stil gezeten, dit komt omdat we hard opzoek moeten naar Isisianen die team Mankes willen komen versterken onze creatieve inspiratie voor het schrijven van verhalen begint te verdwijnen.

Maar omdat niet alleen schaatsen leuk is maar veel Isisianen ook uitkijken naar Wielerkamp in het Hemelvaartsweekend zijn 10 Isisianen (+1 Lacustriaan) afgelopen weekend naar Dieren afgereisd voor het AK Veluwe als voorbereiding op Wielerkamp!!

Stiekem zijn studenten eigenlijk helemaal niet zo arm. We geven geld uit aan bier, schaatsen een racefiets, Garmins en alles wat daar nog bij komt kijken. Opeens hadden ook genoeg Isisianen een auto ter beschikking en vertrokken ze dus zelf in luxe met de auto richting dieren. Hier werd in iets minder luxe op voorbereiding voor Wielerkamp geslapen op de zolder op matjes bij Thomas thuis. In de omschrijving van het evenement leek het een groot landhuis of mega boerderij te zijn, maar eigenlijk woonde ook Thomas gewoon leuk in een normaal huis. 's Avonds genoten we van een biertje en het begin van het weekend en daarna vielen 8 Isisianen boven op zolder heerlijk in slaap!

De volgende ochtend stond er een lekker ontbijt klaar verzorgt door Maxime en Thomas (in een mooi gestreepte ochtendjas). Na een stevig ontbijt, omkleden, weer checken, banden oppompen groepsfoto etc. was het tijd voor Koers over de Veluwe! We zouden ons al snel opsplitsen in 2 groepen en elkaar weer even zien in de pauze! We wilde vroeg vertrekken (9.00uur) zodat we thuis zouden zijn voor de regen. Dit werd al wat later door de voorbereidingen van verschillende personen. Toen moest Maxime helaas afhaken wegens knieproblemen en werd zij weer even veilig naar huis terug gebracht. Daarna vervolgde we onze weg. Een goede training voor Wielerkamp berg op en berg af door de mooie Veluwe. Thomas had een toproute uitgezet, met leuke klimmetjes, afdalingen om vast goed te oefenen en prachtig uitzicht met een lekker zonnetje. In de pauze kwamen de 2 groepen weer bij elkaar. Genoten we van Koffie en Bier en werd onze weg weer vervolgd. We dachten voor de pauze als 2e groep wel al wat bergen te hebben gehad. Maar er kwamen steeds meer hoogtemeters na de pauze. Ook de 1e groep slingerde verschillende keren over de postbank.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

In Eindhoven vraag je je soms als fietser en student misschien af van wie ga ik bellen of wat ga ik doen als er iets gebeurt. Nu heeft ESWV Squada dit jaar al enkele kleine incidenten gekend. En ook al is Dorus nog altijd geen Squadra lid ook hij begint bijna op Mankes te lijken. Mankes is altijd geblesseerd maar meestal zonder bloed of met een goede snee. Dorus kunnen we beter ook een bijnaam geven aangezien hij altijd de pech heeft dat hij met skeeleren of fietsen het asfalt even graag wil kussen. Blij dat de mama van Thomas paraat stond. Dit zorgde ervoor dat er uiteindelijk nog maar 9 Isisianen op de fiets terug naar Dieren op weg waren. Een beetje vertraagd maar nog altijd geen regen kwam zij gelukkig veilig aan. Na het douche en opruimen smaakte het lekker kopje eigengemaakte soep (door de mama van Thomas) toch wel echt fantastisch.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Wij hebben genoten en kijken uit naar Wielerkamp! Nog meer bergen (hogere bergen) slapen op matjes, kampvuur en bier!

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

di, 21/03/17, 22:22 | Anke | Redactioneel | 0 4

Afgelopen zaterdag vonden de Lacustris Final Races plaats in Nijmegen. Enkele Isisianen stonden op de reservelijst. Op het laatste moment werden gelukkig nog wat Isisianen toegelaten op de startlijst en zo vertrokken 5 Isisianen richting het Triavium in Nijmegen. Allemaal een beetje individueel.

Nynke vond Arnhem wel mooi dichtbij om daarom haar reistijd lekker te beperken. Anke bezocht nog eerst een vriendin in Nijmegen. Mannes hield om 6 uur zijn eerst hap eten thuis binnen en was dus een beetje te laat. Dorus en Katja pakte als sterkste stel samen de trein richting het mooie Triavium. We miste al een vaste Isis strijder. Die al iets met Lacustris heeft. Ook op de IJsbaan werd hij gemist door menig Lacustriaan maar ook door Jorn van IJzersterk. Rond half 7 hadden daarom 4 Isisianen zich gemeld bij de organisatie en kon de wedstrijd van start. Vooraf was het tijd om na 1 week niet op schaatsen te hebben gestaan weer even aan het ijs te wennen.

Dit was ook wel nodig. Even lekker starten en eventjes lekker glijden op het ijs. In Nijmegen is dit tenslotte ook niet mogelijk tijdens de wedstrijd. De wedstrijd begon met een 167m, iets wat alleen in Nijmegen gebruikelijk is. Voor de meeste van ons kan ik waarschijnlijk spreken dat we deze maar beter konden vergeten.

Het leuke was wel dat dames en heren tegen elkaar konden starten. Dit maakte de strijd in de wedstrijd alleen nog maar spannender. Of gewoon een keer een wat onbekendere tegenstander. Na de 167m volgende de 500m. Katja had de moed om onder de 1 minuut te rijden op gegeven na alle blessures. Er was een mooie commissie race tussen Dorus en Mark van Lacustris, wat gewonnen werd door onze Dorus. De tijden van de meeste Isisianen vielen op deze afstand een beetje tegen. Snel vergeten dus en toch nog proberen te strijden voor het podium. Intussen arriveerde meer aanmoediging. Dus papa en zus van Nynke.

Voor Katja en Nynke volgde er een 1000m. Dit zijn in Nijmegen precies 3 rondjes! Katja reed een prima race en Nynke reed weer in de buurt van haar Jeugd PR. Ook reed ze zo'n goede tijd dat ze volgend jaar bij de Dames B in het klassement moet starten. Inmiddels had Mannes weer wat eten en drinken in zijn maag en arriveerde ook hij rond half 10 op de ijsbaan. Nog even de laatste deelnemers aanmoedigen. Nynke verliet intussen stiekem de ijsbaan en zo bleven er alsnog 4 Isisianen over. Er volgde een 1500m voor Anke en Dorus. Voor Dorus bleek nog altijd dat langere afstanden rijden niet helemaal zijn ding is. Hij was stuk maar reed een prima tijd. Anke probeerde alleen maar zo dicht mogelijk in de buurt van concurrent Merel te rijden om het podium te behalen. Na deze races ging ook Katja richting huis en waren er nog 3 Isisianen over.

Deze genoten onder het genot van een chocomelk van de prijsuitreiking met vooral veel koeien en Lacustrianen. Mannes had nog wel een taak deze avond en dat was de zilveren plak van Nynke in ontvangst nemen voor de Dames C. Daarna volgde ook een 2e podium plaats voor Anke bij de Dames B. Na de uitreiking werd er Koers gemaakt richting de stad. De bedoeling was zoals altijd een feestje in het Bascafé maar deze eindigde zoals gebruikelijk in het Twee Keer Bellen café. Na een mooie afterparty met echt nog alleen maar Lacustrianen en Koeien en foute muziek was het tijd om met de auto weer naar huis te rijden.

Op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen waar nog 1 Isisiaan volgende week strijd om de titel voor Nederlands Studenten Kampioen Sprint (voor de Vrouwen).

Lees meer...Verberg

ma, 13/03/17, 19:42 | Anke | Redactioneel | 4 3

Bedankt Maite voor het doorgeven van het stokje aan deze 'groene import schaatster'! Niet alleen was ik vorig jaar (en stiekem ook nog dit jaar) lid bij ELS (EffeLekkerSchaatsen) maar ook bij de groene studenten turnvereniging 'Pegasus' in Delft. Extra groen dus!

1. Selectiegroep
Ik train mee in groep D. Ik hoopte erg hard dit jaar nog een groep hoger te kunnen, maar de laatste weken is de vooruitgang ver te zoeken. Volgend seizoen nieuwe kansen!

2. Geboorte & woonplaats
Ik ben geboren in Axel, Zeeuwsch-Vlaanderen (dat verklaart wellicht voor sommigen mijn accent en woordkeuze :p ) Nu woon ik in Leende, naast Valkenswaard.


3. Wat vind je koel aan E.S.S.V. Isis?
Het koelste aan ISIS vind ik de interne wedstrijden! Voortgang wordt gestimuleerd, bijgehouden én keihard beloond!

4. Wat vind je de leukste activiteit?
De leukste ISIS activiteit wordt hopelijk het kunstschaatsen! Vroeger droomde ik ervan om kunstschaatster te worden. Met mijn rolschaatsen schaatste ik dan rondjes in de garage op de muziek.

5. Wat was je scheve schaats?
Toen ik lid werd bij ELS had ik via marktplaats voor 5 Euro schaatsen gekocht en ook bij ISIS nog een tijdje op rondgereden.


6. Wat is jouw ijsbreker?
Ik vind ijsbrekers verschrikkelijk! Maar stiekem vind ik deze nog wel leuk: " Als je een papegaai had, zou je hem dan op deze, of op die schouder laten zitten?" *zorg dat je een beetje naast die andere persoon staat en wijs eerst de schouder aan dicht bij jou, daarna arm om die persoon heenslaan en andere schouder aanraken/vastpakken* Zou dit alleen niet doen als je net getraind hebt

7. Wat zijn je sportieve doelen voor het komende jaar?
Mijn sportieve doelen voor dit jaar zijn: veel fietsen, beter worden in skeeleren, mijn 500m PR onder of op de 60s krijgen en ten minste op een paar droogtrainingen verschijnen. Ook ben ik lid bij Suca, de studenten turnvereniging van Eindhoven. Omdat zij ook op donderdagen trainen moet ik soms keuzes maken.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto1. Deze foto is gemaakt op een weekend weg met de turnvereniging Pegasus. Na wat biertjes leek het me een goed idee om op die balk een zweefstand te doen. Ik ben er twee keer vanaf gevallen, maar werd gelukkig opgevangen door de trainer.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto2. Deze foto is genomen op de UB van Delft. Het dak is ideaal om vanaf te rollen of handstanden op te doen.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto3.Vorig jaar was er een ELS feestje met thema Hipster Halloween. Ik was zo lelijk mogelijk verkleed als Hipster Terror Tinkerbell. Volgens mij ook wel redelijk gelukt :p Verder zie je nog twee Pegasussers en die ELS-er met die witte bril is nu lid van de Pinguins (en na dat Halloween feest ook mijn vriend...)
P.s. Ook de Crisisredactie vond dit een zeer geslaagd ELS feestje op een woonboot!

Graag geef ik het stokje door aan onze Franse atleet: Thibault!

Lees meer...Verberg

za, 04/03/17, 15:33 | Mannes | Redactioneel | 0 2

Met de Smeuïg Kruis borrel in het verschiet ontstaan er bij sommigen mensen wat vraagtekens boven het hoofd. "Smeuïg wat?" zullen die denken, terwijl het voor een heel andere groep Isisianen een gevoel van trots naar boven mag brengen. En dat is ook terecht!

De Orde van het Smeuïge Kruis wordt gevormd door alle Isisianen, die zich als bestuurslid hebben ingezet voor de vereniging. Hier hoort ook een officieel oorkonde bij waarop een naam geschreven staat, die diegene het best omschrijft vol met dubbelzinnigheden en binnenpretjes.
Maar waarom het "Smeuïge Kruis"? Op die vraag gaf Tjeerd Smies (oud-voorzitter) hieronder antwoord!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Waar komt het "smeuïge kruis" vandaan?
Binnen ISIS is het, naar ik begrijp nog steeds de gewoonte om leden die zich verdienstelijk
hebben gemaakt te benoemen in de "Orde van het Smeuïge Kruis". Blijkbaar wordt deze traditie
al heel lang in ere gehouden, want voor het ontstaan het smeuïge kruis moeten we bijna 40 jaar
terug in de tijd. Het exacte jaar waarin het smeuïge kruis werd uitgevonden, is niet helemaal
duidelijk, maar in 1973 was het al een gevleugelde uitdrukking geworden.
In die tijd was prof. Henk Feitsma trainer van ISIS en hij legde niet alleen nadruk op een hele
goede conditie en veel kracht, maar lenigheidsoefeningen vormden dan ook een belangrijk
onderdeel van iedere training. Hij zei altijd "Een schaatser die niet lenig is in het kruis, zal ook niet
goed diep kunnen zitten en haalt niet het maximale rendement uit zijn afzet". Naar ik me kan
herinneren heeft Nico Vonk in 1974 of 1975 de toen al gevleugelde uitdrukking vertaald in de
"Orde van het Smeuïge Kruis". Vanaf dat moment is de orde uitgereikt aan studenten die een
bestuursfunctie hadden vervuld en tevens hun studie met succes hadden afgerond.
Ik vind het leuk dat deze Orde nog steeds in ere wordt gehouden!

Tjeerd Smies
oud voorzitter

Kijk hier voor meer info en namen van oud bestuursleden:
link

Lees meer...Verberg

di, 14/02/17, 22:55 | Mannes | Redactioneel | 2 9

"Het stokje geef ik door aan de koningin van de automatische incasso, Maite!"

Dankjewel David, ik voel me vereerd met deze titel.
1. Selectiegroep
Ik train in de C groep bij Annemarie.

2. Geboorte & woonplaats
Ik ben opgegroeid in het prachtige Utrecht. Toen ik ging studeren heb ik mijn ouderlijk huis meteen verruild voor een druk, vervallen, maar vooral gezellig studentenhuis in Eindhoven.

3. Wat vind je koel aan E.S.S.V. Isis?
Vooral de warme sfeer die compenseert voor het koude ijs?

4. Wat vind je de leukste activiteit?
Ik kan nu al niet wachten tot het volgende trainingskamp, het was zo'n leuke week, echt een aanrader! Verder vond ik het ijsvoetballen erg leuk, lekker wild, dus ik hoop dat dat dit jaar terug komt. Ohja en de Batavierenrace, natuurlijk, door de super toffe vrouwen commissie. Ook omdat ik het een mooie combinatie vind tussen fanatiek sporten, een goed feestje en een gezellig weekendje weg.

5. Wat was je scheve schaats?
Toen ik net lid was bij Isis had ik me in de tijd voor het introkamp vergist, vervolgens kom ik drie uur alleen in de trein naar Groningen. Ik voelde me echt gigantisch dom toen!

6. Wat is jouw ijsbreker?
Deze werkt met name op constitutie borrels, maar eigenlijk kan hij altijd toegepast worden. Ik noem hem zelf: "De Koala". Je rent op iemand af, springt, klemt je armen en benen om iemand heen en laat niet mees los. Gegarandeerd succes!

7. Wat zijn je sportieve doelen voor het komende jaar?
De toptijden uit Inzell zijn erg lastig om nog te verbeteren dit seizoen, dus dan gaan we net als voorgaande jaren weer voor de top-20 met de Bata!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Ik denk dat deze foto met Pasen is genomen, en tien jaar later met Pasen door mijn moeder op Facebook is gezet. Ik ben hier duidelijk een lief Paashaasje met een zeer goed gevoel voor mode, sandalen en sokken.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Deze foto is iets recenter dan de vorige. Dit was op een huisfeestje in Amsterdam met het thema summer vibes. Hier kan ik helaas niet heel veel spannends over vetellen, behalve dat ik erg tevreden was met mijn opblaas cactus!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Voor ik ben gaan schaatsen deed ik aan acrogym. Dat is niet in het water, maar een combinatie tussen turnen, dansen en acrobatiek. Normaal gesproken doe je dat met drie personen, maar een keer per jaar hadden we ook een groepswedstrijd. Deze foto is genomen in de kleedkamer bij die wedstrijd. Het thema dit jaar was China, vandaar de prachtige make-up.
Af en toe mis ik de acrogym wel hoor. In een team trainen is wel leuker dan alleen voor jezelf, maar gelukkig zitten schaatspakken een stuk comfortabeler dan de roze glitter turn pakjes.
Voor de geïnteresseerde een filmpje uit mijn jonge jaren:

Bijgevoegde video alleen zichtbaar indien ingelogd.

Ik geef het stokje door aan onze groene import schaatsster: Natalia.

Lees meer...Verberg

ma, 30/01/17, 20:48 | Anke | Redactioneel | 0 4

Waar de meesten het nieuwe jaar begonnen met een flinke kater en veel slaap, begon het jaar voor een grote delegatie Isisianen en Lacustrianen anders. 2 januari om kwart voor zes 's ochtends stonden we vol goede moed op het station om aan onze tocht naar het mooie Inzell te beginnen.

br> Van tevoren waren we lekker gemaakt met verhalen over hoe dichtbij Inzell wel niet was, en dat we er rond 4 uur wel zouden zijn. Nou, mooi niet dus. Voor de meesten van ons gooide een file roet in het eten waardoor we 2 uur stilstonden. Voor één busje gooide verhuurbedrijf Rongen roet in het eten. Nog voor het feest in Inzell kon losbarsten was het eerste busje al gesneuveld. Er was dus helaas een groepje die de eerste dag ergens anders heeft moeten overnachten.
De andere mensen konden relaxt beginnen aan hun trainingskamp. De eerste avond werd er namelijk door de commissie gekookt, over luxe gesproken! Nog voor de eerste maaltijd was er al een hardloopclubje opgericht om al rennend de omgeving te verkennen, en wat was het mooi! Alles was wit: dit beloofde veel goeds voor de rest van de week.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

De overige dagen stonden in het teken van noeste arbeid. Er stonden twee trainingen per dag op het programma, waarvan de eerste training heeeeel vroeg begon. We weten niet eens meer hoe vroeg, dat hebben we verdrongen. Maar gelukkig was de baan mooi en fijn, en was iedereens ochtendhumeur verdwenen als sneeuw voor de zon zodra we de Max Aicher Arena betraden.
Er zijn de nodige valpartijen gebeurd, maar uiteindelijk is iedereen vooruitgegaan deze week. Veel mensen trainden in deze ene week net zo veel als ze in de rest van het seizoen al getraind hadden. Je kunt wel zeggen dat we goed ons best hebben gedaan dus.
Gelukkig werden we niet alleen maar afgebeuld. Er stonden ook genoeg andere activiteiten op het programma. We deden aan een heuse Lama-achtige show mee, waar de familie Borremans een bijzonder inkijkje heeft gegeven in de manier waarop ze met elkaar omgaan... Er stond weer 'Ranking the skater' op het programma en het 22e bestuur van Lacustris heeft daar een hoop topnoteringen weten te bemachtigen.
Niet alleen de commissie had voor leuke activiteiten gezorgd: ook Frank zorgde ervoor dat we ons niet hoefden te vervelen. Cakejes bakken, brownies bakken, cakejes versieren: Frank regelde het! (Namens Lacustris: dank daarvoor, ook voor alle koekjes die we voor, tijdens en na de trainingen van je kregen).

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Uiteraard werd ook het zwembad opgezocht, werden er volop spelletjes gespeeld, nog meer hardgelopen, gewandeld etc. Ook stond er een tripje naar Salzburg op het programma voor degenen die dat wilden. Omdat het een heel heldere dag was, was het uitzicht daar echt perfect. Helaas was het uitzicht in de bus op de terugweg wat minder goed: er was weer een probleem met het busje van Rongen dus de verwarming deed het niet. Benieuwd wat dat betekent voor een vol busje? Dat alles bevriest, ook de ramen, ondanks de liters anti-vries die daarop gegoten zijn. Gelukkig is iedereen in het busje uiteindelijk veilig thuisgekomen. Michiel en Frits hadden weer een mooi klusje voor de volgende dag: ze hebben het busje naar de garage gebracht en gewacht tot die uiteindelijk een keer klaar was.
Zaterdag was dan de dag der dagen: de wedstrijd stond op het programma. Nadat we 's ochtends nog een mooie warming up hadden gedaan in de kelders van het complex waar we sliepen, gingen we vol goede moed naar de ijsbaan. Op dit snelle ijs zouden we vast, ondanks de moeie benen, wel goed rijden. En inderdaad, de meeste mensen reden ook wel goed! Er waren veel pr's verbroken en Sjoerd de Vries (Lacustris) heeft niet verloren van Arthur Was.
De dag werd goed afgesloten in de plaatselijke kroeg waar we hebben gesocialized met team Afterpay. Pieters dag kon niet meer stuk toen bleek dat hij een onuitwisbare indruk bij Bo van der Werff had achtergelaten ("Jij bent toch die jongen die zo dramatisch viel bij de wedstrijd? Ik dacht dat je al je botten gebroken had!". Nadat de nodige drankjes genuttigd waren werd het tijd om
terug te keren naar onze kamers. Er werden nog wat brownies en tosti's gemaakt en toen was het echt tijd voor de laatste dag Inzell...

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

8 uur 's ochtends, de dag na het stappen: Naast een dagje Salzburg werd er ook een dagje sleeën, skiën of snowboarden aangeboden. Alsof er nog niet genoeg sneeuw in Inzel lag, gingen er weer veel mensen op uit om de sneeuw elders te beoordelen. Uiteraard was het hier allemaal heel leuk, gezellig en mooi. Zo mooi zelfs dat men besloot om de dag nog wat langer te maken door de laatste gondel te missen. Slim bekeken. De dag werd afgesloten met een lekkere pizza.
En toen was het al weer zover: ons kamp zat erop... Vol vertrouwen (de busjes waren immers gemaakt) gingen we op reis terug, maar helaas, Rongen had nog wat verrassingen voor ons in petto. Bij het ene busje bleef het gaspedaal hangen, en een ander busje kreeg nog te maken met een kapotte koppeling. Met gevaar voor eigen leven hebben ze het busje nog van de oprit van de snelweg terug, tegen het verkeer in, geduwd naar de parkeerplaats terug. Gelukkig zijn uiteindelijk alle busjes en mensen heelhuids aangekomen in Nijmegen / Eindhoven en kunnen we weer vooruitkijken naar de volgende reis. Hopelijk met busjes die niet van Rongen komen.

Liefs,

De mediacommissie van Lacustris

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

P.s. De rechterbil was mooier

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Niet dus

Lees meer...Verberg

vr, 27/01/17, 18:01 | Anke | Redactioneel | 0 7

Na ruim dertig jaar kan ik eindelijk zelf weer mee met een trainingskamp rondom nieuwjaar. Na bij de jeugd van Thialf (Schijndel) enkele jaren een trainingskamp te hebben georganiseerd, voor die tijd, kan ik nu doordat ik geen drukke december en januari meer heb, mee met jullie studenten.
In Inzell was ik de laatste keer in oktober 1990.

Nu staat er een prachtige hal en ik heb de hele week genoten. Ondanks de sneeuw en stevige vorst (tot -17) buiten kun je hier op een optimale manier aan alle onderdelen van een training werken. Ik heb jullie allemaal zien verbeteren. Zeker in het groepje waar ik training aan gaf. Maar tijdens de wedstrijden lieten jullie zo ongeveer allemaal zien dat je veel sneller bent gaan rijden. En wat is er voor een schaatser nou mooier dan op deze prachtige baan te kunnen trainen en wedstrijden te rijden.
Techniek is bij mij altijd een van de belangrijkere punten van de training. Dat heb ik gezien. Steeds hameren op foutjes, oefenstof aanbieden en vervolgens aan jullie inzet zien dat er "wil is om te verbeteren". Ik heb er van genoten en aan de sfeer in de appartementen en andere activiteiten heb ik gemerkt dat jullie dat ook deden.

Opmerkelijk:

- de bodemloze put
- dat in zo'n klein iemand zoveel zenuwen kunnen
- even kijken, dan ga ik dat morgen even uitvoeren
- eindelijk weer een gevoel dat ik vooruit ga
- en ja de mooiste 1000m van Bart en Paul (sorry 'n beetje papa-trots)
- als we niet in de sneeuw schaatsen; dan er maar in gaan liggen
- vraag 'n oude vrouw in het appartement: "Sind sie nicht Jung gewesen?"
- compensatietraining: na een beetje autopech toch ook nog veel luxe
- Bitte, wo finde ich dass skigebiet Ruhpolding?
- Und: wie spät geht die letzte Lifte zum Tal?
- iedereen welkom

Compliment voor de organisatie.
Als er rondom nieuwjaar weer een kamp wordt georganiseerd ben ik er weer bij als het uitkomt.
Bedankt voor jullie inzet en gezelligheid.
Martien van den Hoogenhof

Lees meer...Verberg

wo, 25/01/17, 11:34 | Anke | Redactioneel | 0 10

1. Selectiegroep
Ik chill 'm in de D groep!

2. Geboorte & woonplaats
Ik ben geboren in het pittoreske Geldop, kleine buur van Eindhoven. Maar om toch een beetje onder het juk van m'n ouders te ontkomen woon ik al sinds 2 jaar in Eindhoven. Om de ouders toch een beetje tevreden te houden ben ik ongeveer eens in de 2 weken in Geldrop te vinden (om de was te doen).

3. Wat vind je koel aan E.S.S.V. Isis?
Ja, wat niet? Leuk volk, leuke activiteiten, betaalbare contributie.. Oja, en schaatsen is best tof.

4. Wat vind je de leukste activiteit?
Ik ga hier super origineel zijn en het introkamp zeggen. Heb verder ook nog niet zo heel veel meegemaakt, maar het wordt lastig om dat te overtreffen. Biertjes drinken, beetje kletsen, beetje stappen, beetje schaatsen.. Ideaal!

5. Wat was je scheve schaats?
Ik had op de middelbare school een hele goede vriend, Tiamo. Toen we met z'n allen op Romereis gingen stond ik op een gegeven moment een ijsje te halen voor hem en mij, en hij liep even naar buiten. Toen ik eenmaal aan de beurt was riep ik een paar keer heel hard zijn naam.. De blik van die kassiere kan ik me tot op de dag van vandaag nog heel goed herinneren.

6. Wat is jouw ijsbreker?
Als jij een hamburger zou zijn, dan was je een McLekkerding

7. Wat zijn je sportieve doelen voor het komende jaar?
Zou leuk zijn als ik in 2017 kan leren overstappen, want dat is nog wel een dingetje.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto 1:
Dit was bij het gala in mijn examenjaar. Ik ging met Tiamo (die jongen van de scheve schaats), en we hadden niet echt zin in een traditionele auto of iets. Toen kwam ons pap (die man die aan het rijden is) op het geweldige idee om een trike te huren, beste beslissing ooit. Voor aan het gala gingen we nog even de snelweg op, iedereen toeteren en alles. Was zeer tof. Gala zelf was ook erg leuk, mocht daar interesse naar zijn.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto 2:
In mijn eerste studiejaar (2015) gingen we een dag carnaval vieren bij een vriendin in Heerlen. Ik was verkleed als kerstman! Was een zeer geslaagde avond, ik kan me nog herinneren dat ik mijn muts en baard ergens voor 20 euro heb verkocht, dus dat was een goede deal (pak zelf was 15 euro, kwaliteitje).


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto 3:
Dit was ook carnaval (er worden alleen foto's van me gemaakt als ik zat ben geloof ik), 2016. Ik ging indrinken bij een paar vrienden in Geldrop maar mijn outfit lag nog in Eindhoven. Op een gegeven moment kreeg ik deze mooie katoortjes op, en toen ging ik maar als kat. Verder vond ik mijn kapsel hier wel tof zitten dus dit is al een hele poos mijn profielfoto overal.

Het stokje geef ik door aan de koningin van de automatische incasso, Maite!

Lees meer...Verberg

Oudere berichten »Crisis Archief

Binnenkort komt hier het crisis archief van alle crisissen die op paper zijn uitgebracht. Nog even geduld.