Kalender

Dinsdag 26 september
IJstraining

Dinsdag 3 oktober
IJstraining

Dinsdag 17 oktober
Eerste training 400m baan

Dinsdag 17 oktober
AK IJsvoetbal

Dinsdag 24 oktober
Introtraining 400m baan

Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:15-19:45 uur
Donderdag 18:15-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(in maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: McDonald's Veldhoven (Maps)
Trainers: Squadra Veloce

Welkom

Welkom bij de Eindhovense Studenten Schaats Vereniging Isis!

Met bijna honderd actieve leden is Isis een erg gezellige vereniging waar in de winter veel geschaatst en in de zomer lekker gefietst en gedroogtraind wordt.

In oktober gaat het schaatsseizoen weer van start en kunnen we weer naar hartenlust schaatsen! Tot dan zullen er zomertrainingen zijn. Nieuwe leden zijn hierbij van harte welkom! Wil je graag een keer mee trainen? Stuur dan een mailtje naar het bestuur, of je kunt natuurlijk ook meteen lid worden!


Kalender

Di 26 sep IJstraining
Di 3 okt IJstraining
Di 17 okt Eerste training 400m baan
Di 17 okt AK IJsvoetbal
Di 24 okt Introtraining 400m baan

IJstraining: di 26 sep 20:45 — 21:45

Voor de start van het nieuwe seizoen op de 400m baan is het het huidige bestuur gelukt om een aantal mogelijkheden te creŰren waarop we al vroegtijdig de ijzers mogen onderbinden!

Lees meer...


Nieuws

Crisis

zo, 12/03/17, 22:09 | Rutger | Wedstrijden | 0 4

Op zondag 12 maart is er in Nijmegen een wedstrijd verreden. Er zijn de volgende afstanden gereden: 500m, 1000m. Deelnemers waren: Frits.

Bekijk de volledige uitslag!

za, 04/03/17, 15:33 | Mannes | Redactioneel | 0 2

Met de Smeuïg Kruis borrel in het verschiet ontstaan er bij sommigen mensen wat vraagtekens boven het hoofd. "Smeuïg wat?" zullen die denken, terwijl het voor een heel andere groep Isisianen een gevoel van trots naar boven mag brengen. En dat is ook terecht!

De Orde van het Smeuïge Kruis wordt gevormd door alle Isisianen, die zich als bestuurslid hebben ingezet voor de vereniging. Hier hoort ook een officieel oorkonde bij waarop een naam geschreven staat, die diegene het best omschrijft vol met dubbelzinnigheden en binnenpretjes.
Maar waarom het "Smeuïge Kruis"? Op die vraag gaf Tjeerd Smies (oud-voorzitter) hieronder antwoord!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Waar komt het "smeuïge kruis" vandaan?
Binnen ISIS is het, naar ik begrijp nog steeds de gewoonte om leden die zich verdienstelijk
hebben gemaakt te benoemen in de "Orde van het Smeuïge Kruis". Blijkbaar wordt deze traditie
al heel lang in ere gehouden, want voor het ontstaan het smeuïge kruis moeten we bijna 40 jaar
terug in de tijd. Het exacte jaar waarin het smeuïge kruis werd uitgevonden, is niet helemaal
duidelijk, maar in 1973 was het al een gevleugelde uitdrukking geworden.
In die tijd was prof. Henk Feitsma trainer van ISIS en hij legde niet alleen nadruk op een hele
goede conditie en veel kracht, maar lenigheidsoefeningen vormden dan ook een belangrijk
onderdeel van iedere training. Hij zei altijd "Een schaatser die niet lenig is in het kruis, zal ook niet
goed diep kunnen zitten en haalt niet het maximale rendement uit zijn afzet". Naar ik me kan
herinneren heeft Nico Vonk in 1974 of 1975 de toen al gevleugelde uitdrukking vertaald in de
"Orde van het Smeuïge Kruis". Vanaf dat moment is de orde uitgereikt aan studenten die een
bestuursfunctie hadden vervuld en tevens hun studie met succes hadden afgerond.
Ik vind het leuk dat deze Orde nog steeds in ere wordt gehouden!

Tjeerd Smies
oud voorzitter

Kijk hier voor meer info en namen van oud bestuursleden:
link

Lees meer...Verberg

wo, 08/03/17, 17:41 | Rachelle | Foto's | 0 2

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "IIW 5 vrije keuze" bevat 21 nieuwe foto's, genomen op 8 maart.

Bekijk alle foto's in dit album!

di, 14/02/17, 22:55 | Mannes | Redactioneel | 2 9

"Het stokje geef ik door aan de koningin van de automatische incasso, Maite!"

Dankjewel David, ik voel me vereerd met deze titel.
1. Selectiegroep
Ik train in de C groep bij Annemarie.

2. Geboorte & woonplaats
Ik ben opgegroeid in het prachtige Utrecht. Toen ik ging studeren heb ik mijn ouderlijk huis meteen verruild voor een druk, vervallen, maar vooral gezellig studentenhuis in Eindhoven.

3. Wat vind je koel aan E.S.S.V. Isis?
Vooral de warme sfeer die compenseert voor het koude ijs?

4. Wat vind je de leukste activiteit?
Ik kan nu al niet wachten tot het volgende trainingskamp, het was zo'n leuke week, echt een aanrader! Verder vond ik het ijsvoetballen erg leuk, lekker wild, dus ik hoop dat dat dit jaar terug komt. Ohja en de Batavierenrace, natuurlijk, door de super toffe vrouwen commissie. Ook omdat ik het een mooie combinatie vind tussen fanatiek sporten, een goed feestje en een gezellig weekendje weg.

5. Wat was je scheve schaats?
Toen ik net lid was bij Isis had ik me in de tijd voor het introkamp vergist, vervolgens kom ik drie uur alleen in de trein naar Groningen. Ik voelde me echt gigantisch dom toen!

6. Wat is jouw ijsbreker?
Deze werkt met name op constitutie borrels, maar eigenlijk kan hij altijd toegepast worden. Ik noem hem zelf: "De Koala". Je rent op iemand af, springt, klemt je armen en benen om iemand heen en laat niet mees los. Gegarandeerd succes!

7. Wat zijn je sportieve doelen voor het komende jaar?
De toptijden uit Inzell zijn erg lastig om nog te verbeteren dit seizoen, dus dan gaan we net als voorgaande jaren weer voor de top-20 met de Bata!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Ik denk dat deze foto met Pasen is genomen, en tien jaar later met Pasen door mijn moeder op Facebook is gezet. Ik ben hier duidelijk een lief Paashaasje met een zeer goed gevoel voor mode, sandalen en sokken.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Deze foto is iets recenter dan de vorige. Dit was op een huisfeestje in Amsterdam met het thema summer vibes. Hier kan ik helaas niet heel veel spannends over vetellen, behalve dat ik erg tevreden was met mijn opblaas cactus!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Voor ik ben gaan schaatsen deed ik aan acrogym. Dat is niet in het water, maar een combinatie tussen turnen, dansen en acrobatiek. Normaal gesproken doe je dat met drie personen, maar een keer per jaar hadden we ook een groepswedstrijd. Deze foto is genomen in de kleedkamer bij die wedstrijd. Het thema dit jaar was China, vandaar de prachtige make-up.
Af en toe mis ik de acrogym wel hoor. In een team trainen is wel leuker dan alleen voor jezelf, maar gelukkig zitten schaatspakken een stuk comfortabeler dan de roze glitter turn pakjes.
Voor de geïnteresseerde een filmpje uit mijn jonge jaren:

Bijgevoegde video alleen zichtbaar indien ingelogd.

Ik geef het stokje door aan onze groene import schaatsster: Natalia.

Lees meer...Verberg

wo, 08/03/17, 00:58 | Rutger | Wedstrijden | 1

Op dinsdag 7 maart is er in Eindhoven een wedstrijd verreden. Er zijn de volgende afstanden gereden: 500m, 1000m, 1500m, 3000m. Deelnemers waren: Wouter, Sam, Thomas, Tessa, Thibault, Filipe, Natalia, Joppe, Bas, Bjorn, Marco, Frank, Joep, Saskia, Tjeerd, Krijn, Rob, Jelmer, Stijn, Andries, Rutger, Bavo, Jasper.

Bekijk de volledige uitslag!

ma, 30/01/17, 20:48 | Anke | Redactioneel | 0 4

Waar de meesten het nieuwe jaar begonnen met een flinke kater en veel slaap, begon het jaar voor een grote delegatie Isisianen en Lacustrianen anders. 2 januari om kwart voor zes 's ochtends stonden we vol goede moed op het station om aan onze tocht naar het mooie Inzell te beginnen.

br> Van tevoren waren we lekker gemaakt met verhalen over hoe dichtbij Inzell wel niet was, en dat we er rond 4 uur wel zouden zijn. Nou, mooi niet dus. Voor de meesten van ons gooide een file roet in het eten waardoor we 2 uur stilstonden. Voor één busje gooide verhuurbedrijf Rongen roet in het eten. Nog voor het feest in Inzell kon losbarsten was het eerste busje al gesneuveld. Er was dus helaas een groepje die de eerste dag ergens anders heeft moeten overnachten.
De andere mensen konden relaxt beginnen aan hun trainingskamp. De eerste avond werd er namelijk door de commissie gekookt, over luxe gesproken! Nog voor de eerste maaltijd was er al een hardloopclubje opgericht om al rennend de omgeving te verkennen, en wat was het mooi! Alles was wit: dit beloofde veel goeds voor de rest van de week.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

De overige dagen stonden in het teken van noeste arbeid. Er stonden twee trainingen per dag op het programma, waarvan de eerste training heeeeel vroeg begon. We weten niet eens meer hoe vroeg, dat hebben we verdrongen. Maar gelukkig was de baan mooi en fijn, en was iedereens ochtendhumeur verdwenen als sneeuw voor de zon zodra we de Max Aicher Arena betraden.
Er zijn de nodige valpartijen gebeurd, maar uiteindelijk is iedereen vooruitgegaan deze week. Veel mensen trainden in deze ene week net zo veel als ze in de rest van het seizoen al getraind hadden. Je kunt wel zeggen dat we goed ons best hebben gedaan dus.
Gelukkig werden we niet alleen maar afgebeuld. Er stonden ook genoeg andere activiteiten op het programma. We deden aan een heuse Lama-achtige show mee, waar de familie Borremans een bijzonder inkijkje heeft gegeven in de manier waarop ze met elkaar omgaan... Er stond weer 'Ranking the skater' op het programma en het 22e bestuur van Lacustris heeft daar een hoop topnoteringen weten te bemachtigen.
Niet alleen de commissie had voor leuke activiteiten gezorgd: ook Frank zorgde ervoor dat we ons niet hoefden te vervelen. Cakejes bakken, brownies bakken, cakejes versieren: Frank regelde het! (Namens Lacustris: dank daarvoor, ook voor alle koekjes die we voor, tijdens en na de trainingen van je kregen).

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Uiteraard werd ook het zwembad opgezocht, werden er volop spelletjes gespeeld, nog meer hardgelopen, gewandeld etc. Ook stond er een tripje naar Salzburg op het programma voor degenen die dat wilden. Omdat het een heel heldere dag was, was het uitzicht daar echt perfect. Helaas was het uitzicht in de bus op de terugweg wat minder goed: er was weer een probleem met het busje van Rongen dus de verwarming deed het niet. Benieuwd wat dat betekent voor een vol busje? Dat alles bevriest, ook de ramen, ondanks de liters anti-vries die daarop gegoten zijn. Gelukkig is iedereen in het busje uiteindelijk veilig thuisgekomen. Michiel en Frits hadden weer een mooi klusje voor de volgende dag: ze hebben het busje naar de garage gebracht en gewacht tot die uiteindelijk een keer klaar was.
Zaterdag was dan de dag der dagen: de wedstrijd stond op het programma. Nadat we 's ochtends nog een mooie warming up hadden gedaan in de kelders van het complex waar we sliepen, gingen we vol goede moed naar de ijsbaan. Op dit snelle ijs zouden we vast, ondanks de moeie benen, wel goed rijden. En inderdaad, de meeste mensen reden ook wel goed! Er waren veel pr's verbroken en Sjoerd de Vries (Lacustris) heeft niet verloren van Arthur Was.
De dag werd goed afgesloten in de plaatselijke kroeg waar we hebben gesocialized met team Afterpay. Pieters dag kon niet meer stuk toen bleek dat hij een onuitwisbare indruk bij Bo van der Werff had achtergelaten ("Jij bent toch die jongen die zo dramatisch viel bij de wedstrijd? Ik dacht dat je al je botten gebroken had!". Nadat de nodige drankjes genuttigd waren werd het tijd om
terug te keren naar onze kamers. Er werden nog wat brownies en tosti's gemaakt en toen was het echt tijd voor de laatste dag Inzell...

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

8 uur 's ochtends, de dag na het stappen: Naast een dagje Salzburg werd er ook een dagje sleeën, skiën of snowboarden aangeboden. Alsof er nog niet genoeg sneeuw in Inzel lag, gingen er weer veel mensen op uit om de sneeuw elders te beoordelen. Uiteraard was het hier allemaal heel leuk, gezellig en mooi. Zo mooi zelfs dat men besloot om de dag nog wat langer te maken door de laatste gondel te missen. Slim bekeken. De dag werd afgesloten met een lekkere pizza.
En toen was het al weer zover: ons kamp zat erop... Vol vertrouwen (de busjes waren immers gemaakt) gingen we op reis terug, maar helaas, Rongen had nog wat verrassingen voor ons in petto. Bij het ene busje bleef het gaspedaal hangen, en een ander busje kreeg nog te maken met een kapotte koppeling. Met gevaar voor eigen leven hebben ze het busje nog van de oprit van de snelweg terug, tegen het verkeer in, geduwd naar de parkeerplaats terug. Gelukkig zijn uiteindelijk alle busjes en mensen heelhuids aangekomen in Nijmegen / Eindhoven en kunnen we weer vooruitkijken naar de volgende reis. Hopelijk met busjes die niet van Rongen komen.

Liefs,

De mediacommissie van Lacustris

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

P.s. De rechterbil was mooier

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Niet dus

Lees meer...Verberg

di, 28/02/17, 13:17 | Rachelle | Foto's | 0

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "NSK Ploegen + IUT" bevat 29 nieuwe foto's, genomen op 18 februari.

Bekijk alle foto's in dit album!

vr, 27/01/17, 18:01 | Anke | Redactioneel | 0 7

Na ruim dertig jaar kan ik eindelijk zelf weer mee met een trainingskamp rondom nieuwjaar. Na bij de jeugd van Thialf (Schijndel) enkele jaren een trainingskamp te hebben georganiseerd, voor die tijd, kan ik nu doordat ik geen drukke december en januari meer heb, mee met jullie studenten.
In Inzell was ik de laatste keer in oktober 1990.

Nu staat er een prachtige hal en ik heb de hele week genoten. Ondanks de sneeuw en stevige vorst (tot -17) buiten kun je hier op een optimale manier aan alle onderdelen van een training werken. Ik heb jullie allemaal zien verbeteren. Zeker in het groepje waar ik training aan gaf. Maar tijdens de wedstrijden lieten jullie zo ongeveer allemaal zien dat je veel sneller bent gaan rijden. En wat is er voor een schaatser nou mooier dan op deze prachtige baan te kunnen trainen en wedstrijden te rijden.
Techniek is bij mij altijd een van de belangrijkere punten van de training. Dat heb ik gezien. Steeds hameren op foutjes, oefenstof aanbieden en vervolgens aan jullie inzet zien dat er "wil is om te verbeteren". Ik heb er van genoten en aan de sfeer in de appartementen en andere activiteiten heb ik gemerkt dat jullie dat ook deden.

Opmerkelijk:

- de bodemloze put
- dat in zo'n klein iemand zoveel zenuwen kunnen
- even kijken, dan ga ik dat morgen even uitvoeren
- eindelijk weer een gevoel dat ik vooruit ga
- en ja de mooiste 1000m van Bart en Paul (sorry 'n beetje papa-trots)
- als we niet in de sneeuw schaatsen; dan er maar in gaan liggen
- vraag 'n oude vrouw in het appartement: "Sind sie nicht Jung gewesen?"
- compensatietraining: na een beetje autopech toch ook nog veel luxe
- Bitte, wo finde ich dass skigebiet Ruhpolding?
- Und: wie spät geht die letzte Lifte zum Tal?
- iedereen welkom

Compliment voor de organisatie.
Als er rondom nieuwjaar weer een kamp wordt georganiseerd ben ik er weer bij als het uitkomt.
Bedankt voor jullie inzet en gezelligheid.
Martien van den Hoogenhof

Lees meer...Verberg

zo, 26/02/17, 11:02 | Tjeerd | Foto's | 4 3

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "IUT Thialf" bevat 21 nieuwe foto's, genomen op 25 februari.

Bekijk alle foto's in dit album!

wo, 25/01/17, 11:34 | Anke | Redactioneel | 0 10

1. Selectiegroep
Ik chill 'm in de D groep!

2. Geboorte & woonplaats
Ik ben geboren in het pittoreske Geldop, kleine buur van Eindhoven. Maar om toch een beetje onder het juk van m'n ouders te ontkomen woon ik al sinds 2 jaar in Eindhoven. Om de ouders toch een beetje tevreden te houden ben ik ongeveer eens in de 2 weken in Geldrop te vinden (om de was te doen).

3. Wat vind je koel aan E.S.S.V. Isis?
Ja, wat niet? Leuk volk, leuke activiteiten, betaalbare contributie.. Oja, en schaatsen is best tof.

4. Wat vind je de leukste activiteit?
Ik ga hier super origineel zijn en het introkamp zeggen. Heb verder ook nog niet zo heel veel meegemaakt, maar het wordt lastig om dat te overtreffen. Biertjes drinken, beetje kletsen, beetje stappen, beetje schaatsen.. Ideaal!

5. Wat was je scheve schaats?
Ik had op de middelbare school een hele goede vriend, Tiamo. Toen we met z'n allen op Romereis gingen stond ik op een gegeven moment een ijsje te halen voor hem en mij, en hij liep even naar buiten. Toen ik eenmaal aan de beurt was riep ik een paar keer heel hard zijn naam.. De blik van die kassiere kan ik me tot op de dag van vandaag nog heel goed herinneren.

6. Wat is jouw ijsbreker?
Als jij een hamburger zou zijn, dan was je een McLekkerding

7. Wat zijn je sportieve doelen voor het komende jaar?
Zou leuk zijn als ik in 2017 kan leren overstappen, want dat is nog wel een dingetje.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto 1:
Dit was bij het gala in mijn examenjaar. Ik ging met Tiamo (die jongen van de scheve schaats), en we hadden niet echt zin in een traditionele auto of iets. Toen kwam ons pap (die man die aan het rijden is) op het geweldige idee om een trike te huren, beste beslissing ooit. Voor aan het gala gingen we nog even de snelweg op, iedereen toeteren en alles. Was zeer tof. Gala zelf was ook erg leuk, mocht daar interesse naar zijn.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto 2:
In mijn eerste studiejaar (2015) gingen we een dag carnaval vieren bij een vriendin in Heerlen. Ik was verkleed als kerstman! Was een zeer geslaagde avond, ik kan me nog herinneren dat ik mijn muts en baard ergens voor 20 euro heb verkocht, dus dat was een goede deal (pak zelf was 15 euro, kwaliteitje).


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Foto 3:
Dit was ook carnaval (er worden alleen foto's van me gemaakt als ik zat ben geloof ik), 2016. Ik ging indrinken bij een paar vrienden in Geldrop maar mijn outfit lag nog in Eindhoven. Op een gegeven moment kreeg ik deze mooie katoortjes op, en toen ging ik maar als kat. Verder vond ik mijn kapsel hier wel tof zitten dus dit is al een hele poos mijn profielfoto overal.

Het stokje geef ik door aan de koningin van de automatische incasso, Maite!

Lees meer...Verberg

« Nieuwere berichtenOudere berichten »www.autodoc.nl